یکی دیگر از مزایای استفاده از شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها کاهش هزینه های بازاریابی است. در شبکه های اجتماعی از بودجه های سنگین تبلیغاتی و برندینگ از طریق رسانه های جمعی و چاپی خبری نخواهد بود.شناسایی واکنش و نیاز مخاطبان
استفاده از شبکه های اجتماعی این امکان را برای کسب و کار ها فراهم می کند که بتوانند به اطلاعات ارزشمندی از مخاطبان و بازدید کنندگان خود دست یافته و آنها را آنالیز و بررسی کنند. به عنوان مثال می توان فهمید که مخاطب چه علاقه مندی های داشته و یا نظر و دیدگاهش نسبت به محصولات و برند شما چگونه است. در نهایت با جمع آوری اطلاعات و بررسی آنها می توان دید مناسبی نسبت به مخاطبان خود بدست آورد و از نتایج آن در تصمیم گیری های مهم کسب و کار استفاده نمود.
نگاهی اجمالی به نقش رسانه های اجتماعی در کسب و کارها:
- · ارائه بهترین سکو جهت ارتباط جامع و موثر با مصرف کنندگان هدف.
- · رسانه های اجتماعی در تجارت آنلاین و در خلق مخاطبین مورد نظر و دانستن انتخاب ها و نیاز روزانه آن ها کمک می کنند.
- · در رسانه های اجتماعی هیچ قانون ملزم کننده و دست و پاگیری وجود ندارد. براحتی می توانند آن چه که شغل شما در جامعه احتیاج دارد را جستجو کنید.
- · راه های بسیار کم هزینه و موثر در زمینه کسب بالاتر روند تغییر و تحولات، تولید اصلی، خلق درآمدهای بسیار بالا و جذب ترافیک بالای صفحات اینترنتی برای وب سایت تجاری مشاغل شما را ارائه می دهد.
- · رسانه های اجتماعی برای شمار بیشمار مشتریان و کاربران اینترنتی بسیار واقع گرا بوده است. بنابراین تبلیغات برای مشاغل براحتی آن ها را متعصب می سازد. آن ها به پیشه تجارت شما اتکا می کنند و به موفقیت وب سایت تجاری شما می نگرند.
- · حتی آن دسته از مشتریان عادی شما که نمی دانند می توانند زیر چتر تجاری شما قرار بگیرند نیز به سوی شما جذب می شوند.
- · برخی از درگاه های رسانه های اجتماعی همچون Facebook، Twitter و LinkedIn در واقع به خوبی خرید کالا از منابع دیگر را برای مشاغل انجام می دهند. آن ها بازاریابی واقعی و موثری را مطابق با کسب و کار شما انجام می دهند و ابزارهای توسعه این شبکه های اجتماعی به عنوان یک ابزار جادویی برای جذب میلیون ها نفر در یک زمان به کار می روند.
- · رقابت های موجود برای بازاریابی در رسانه های گروهی قیمتی کمتر را به مشتری پیشنهاد می دهند تا مقدار بیشتری از پولشان پس انداز شود.
ولی کدام یک از این شبکه های اجتماعی به شکل چشمگیری تقریبا همهی چیزهای اطرافمان را تغییر دادهاند. با ظهور شبکه های اجتماعی ، هدف قرار دادن مشتریان بالقوه، آسانتر از گذشته شده است. برای کسب و کارها بهتر هستند؟ به منظور ایجاد استراتژی موفق اجتماعی، باید با نحوهی کار آنها آشنا شوید.
در ادامه به شبکههای اجتماعی محبوبی اشاره میکنیم که میتوان برای بازاریابی کسب و کار و دستیابی به مشتریان جدید از آنها استفاده کرد.
۱. فیسبوک
فیسبوک با بیش از ۵۹/۱ میلیارد کاربر، بزرگترین ترکیب جمعیتی را در میان همهی شبکه های اجتماعی به شکل چشمگیری تقریبا همهی چیزهای اطرافمان را تغییر دادهاند. با ظهور شبکه های اجتماعی ، هدف قرار دادن مشتریان بالقوه، آسانتر از گذشته شده است. تشکیل داده است. فیسبوک ابزار فوقالعادهای را برای کسب و کارتان فراهم کرده است که از طریق آن میتوانید به مشتریان بالقوهتان در سراسر جهان متصل شوید. و از جنبهی تبلیغاتی نیز به آسانترین شکل ممکن، قابل مدیریت است و به شما امکان میدهد تا به بهترین شکل، هدفگیری کنید. با استفاده از تبلیغات فیسبوک، خریداران فعلیمان را با بیش از دو میلیون مشتری بالقوه با ویژگیهای مشترک پیوند میزنیم. سپس میتوانیم با اجازهی کاربر، به نام و رایانامهشان (ایمیل) نیز دسترسی پیدا کنیم.
۲٫ توییتر
ارزش توییتر در این قابلیت است که مطالبتان به سرعت – مثل ویروس – منتشر میشوند: هر چه آدمهای بیشتری مطالبتان را به اشتراک بگذارند – یعنی محتوایتان را ریتوییت کنند، به دنبالکنندگان بیشتری دست خواهید یافت. آخرین اخبار، مطالب روز، و مقالههایی را که در اختیار داریم، در رسانههای بزرگ به اشتراک میگذاریم. هشتگها تغییر بزرگی در حرکت و انتشار مطالبتان به وجود آوردهاند، بنابراین به روند روز دقت کنید و هشتگهای مرتبط با مطالب روز ایجاد کنید. همچنین میتوانیم مطالب آدمهای معروفی را که دنبالکنندگان زیادی دارند، ریتوییت کنیم تا بیشتر در معرض دید دنبالکنندگانشان قرار بگیریم.
۳٫ لینکدین
اگر با مدل بنگاه به بنگاه (B۲B) فعالیت میکنید، باید تمرکزتان را به این شبکه اجتماعی بیشتر کنید. اتصال به متخصصان کسب و کار در هر صنعت با استفاده از لینکدین به سادهترین شکل ممکن صورت میپذیرد، زیرا این شبکهی اجتماعی به شما امکان میدهد بر اساس نوع صنعت، عنوان شغلی و غیره به آنها دسترسی پیدا کنید. لینکدین نیز مانند دیگر شبکههای اجتماعی، ایجاد رابطه را بیش از هر چیز دیگر در اولویت قرار میدهد. از این رو، پیش از آنکه بخواهید در لینکدین از فنون فروشندگی استفاده کنید، باید با دیگران ارتباط برقرار کنید. یکی از بهترین ویژگیهای لینکدین برای کسب و کارها، گروههای لینکدین است. کسب و کارها در بازارها یا صنایع مخصوص به خودشان اقدام به ایجاد گروه میکنند و از دیگران میخواهند به آنها بپیوندند.
در شرکت من، بر ایجاد روابط جدید با مشتریان بالقوهای تمرکز میکنیم که بتوانیم عنوان حرفهایشان را شناسایی کنیم. برای مثال، عبارت “مدیرهای سخنران” را جستوجو میکنیم، تا آدمهایی را بیابیم که هم مدیر یک شرکت و همچنین سخنرانهای فعالی باشند.
۴. اینستاگرام
از این برنامهی محبوبِ اشتراکگذاری عکسها در رویدادهای خاص و نمایشگاههای بازرگانی استفاده میکنیم. هرگاه میزبان رویدادی باشیم، شرکتکنندگان را از طرق مختلف تشویق میکنیم با استفاده از هشتگ آن رویداد خاص، عکسهایی را که از آنجا گرفتهاند، در اینستاگرام به اشتراک بگذارند. همچنین برای آنهایی که در این طرح شرکت کردهاند، جوایز و طرحهای تشویقی در نظر میگیریم.
۵. پینترست
از پینترست تنها وقتی استفاده کنید که عکسهای زیبا و فوقالعادهای برای اشتراکگذاری دارید. به دلیل جذابیت بصری این شبکهی اجتماعی، عکسهای باکیفیت به سرعت در آن در همه جا پخش میشوند. اگر عکسهایتان را به یکی از کاربرانی به اصطلاح “پین” کنید که دنبالکنندگان زیادی دارند، به صورت بالقوه میتوانند میلیونها بیننده داشته باشد. مثلا میتوانید برای تبلیغ کتاب جدیدتان، عکسهایی از جلد کتاب یا عکسنوشتههایی با نقلقولهای مولفان کتاب را در پینترست به اشتراک بگذارید. همچنین افزودن پیوند (لینک) آمازون به آن نیز میتواند به بالا رفتن فروش کتابتان کمک کند.
۶. یوتیوب
یوتیوب دومین موتور جستوجوگر بزرگ دنیا و متعلق به گوگل است. بنابراین، وقتی در مورد بهینهسازی موتور جستوجو صحبت میکنیم، باید به این نکته اشاره کنیم که در نتایج جستوجوها، معمولا ویدئوها در جایگاه بالاتری از سایر وبگاهها قرار میگیرند. با اخذ مالکیت یوتیوب از جانب گوگل، دیگر میتوانیم با استفاده از گوگل هنگآوتس با نویسندگان و مدیران صنایع مصاحبههای ویدئویی ترتیب دهیم. همچنین میتوانیم این مصاحبهها را به صورت خودکار و تحت نام خودمان در یوتیوب قرار دهیم تا دیگران نیز بتوانند آنها را مشاهده کنند.
۷. یِلپ
شبکهای مثل یلپ برای کسب و کارهای امروزی بسیار ضروری است. اگر هیچ استراتژی فعالی برای بهبود و ایجاد نظرات و انتقادات در یلپ نداشته باشید، به زودی مشتریانتان این کار را خواهند کرد. یک نظر یا انتقاد بد میتواند به تواناییهایتان در این شبکهی اجتماعی آسیب بزند. خودتان از آنها بخواهید کسب و کارتان را نقد کنند؛ با این کار میتوانید از برجسته شدن نظرات و انتقادات بد در یلپ جلوگیری کنید.
معمولا در یلپ مسابقههایی ترتیب میدهیم و از نویسندگان میخواهیم مطالبی در مورد این شرکت به اشتراک بگذارند و جایزه بگیرند. مثلا، اگر نظرشان را ارسال کنند، برایشان ۱۰ درصد تخفیف برای خدمات یا محصولاتمان در نظر میگیریم.
این بر عهدهی شما است که بررسی کنید و ببینید کدامیک از این شبکههای اجتماعی میتوانند بهشت کسب و کارتان باشند. فقط به خاطر بسپارید نباید صرفا به بررسی شبکههای اجتماعی بپردازید، بلکه بررسی میزان مطابقت و هماهنگی آنها با کسب و کارتان نیز بسیار مهم است.
منبع: آکادمی مارکتینگ